Your Cart

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ  +2111119682

Τηλέφωνο Παραγγελιών: 211.1119682

μαυρο σκορδο

Μαύρο σκόρδο – Η καινούρια πεντανόστιμη υπερτροφή

Ελληνική κουζίνα και πειραματισμοί!

Αν και υπάρχουν πολλά κοινά  χαρακτηριστικά μεταξύ των γαστρονομικών παραδόσεων της Ελλάδος είναι δύσκολο να δημιουργηθεί ένας αντιπροσωπευτικός κατάλογος των πιάτων. Ένα βασικό συστατικό της κουζίνας μας είναι το σκόρδο, το οποίο είναι γνωστό τόσο για τη γεύση του, όσο και για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες. Τι συμβαίνει όμως όταν το άσπρο σκόρδο γίνεται μαύρο σκόρδο με φυσικό τρόπο;  

Τι είναι το Μαύρο Σκόρδο?

Το ελληνικό βιολογικό μαύρο σκόρδο Γνήσιες Γεύσεις είναι ένα προϊόν το οποίο δημιουργείται έπειτα από φυσική τρίμηνη ωρίμανση του άσπρου σκόρδου μέσα στις ειδικές μονάδες μεταποίησης της εταιρείας. Διέρχεται από μία διαδικασία ωρίμανσης χωρίς συντηρητικά, τεχνητές χρωστικές ουσίες ή πρόσθετα, στην οποία εκατοντάδες διαφορετικές αρωματικές ενώσεις δημιουργούνται. Κατά τη διάρκεια της “ωρίμανσης” η λυσίνη του σκόρδου πολλαπλασιάζεται. Είναι γνωστό ότι το συγκεκριμένο αμινοξύ είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για τον ανθρώπινο οργανισμό,διότι τροφοδοτεί το σώμα με ενεργητικότητα και αυξάνει τα αντισωματα του κάνοντας το πιο ανθεκτικό.  

Το μαύρο σκόρδο περιέχει μέχρι κι 4 φορές υψηλότερες συγκεντρώσεις ευεργετικών συστατικών, όπως Κάλιο, Νάτριο, Μαγνήσιο, Ασβέστιο αλλά και υδατοδιαλυτά αμινοξέα. Βελτιώνει την αρτηριακή πίεση, τα επιπέδων της χοληστερόλης και της κυκλοφορίας του αίματος. Το μαύρο σκόρδο έχει αντιμικροβιακές, αντιβιοτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιμυκητιακές ιδιότητες και ταυτόχρονα δρα προστατευτικά έναντι στη γήρανση των κυττάρων του εγκεφάλου.  

Θα μυρίζω αν το φάω? Τι γεύση έχει?

Δεν μπορεί να μην αναφερθεί το πιο βασικό του χαρακτηριστικό, η γεύση του! Με την τεχνοτροπία της φυσικής ξήρανσης μετατρέπεται από σκληρό σε μαλακό, γλυκό με μία ελαφριά οξύτητα στο στόμα, που διατηρεί όμως την αίσθηση του σκόρδου. Όταν κάποιος το δοκιμάσει είναι πιθανόν να του θυμίσει το λάδι τρούφας, με την απαλή καπνιστή ουμάμι γεύση του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην είναι δύσπεπτο και να μπορεί να καταναλωθεί ακόμα και ωμό. Είναι ένα τρόφιμο που δε θα πρέπει να λείπει από καμία κουζίνα, έτοιμο να εμπλουτίσει την οποιαδήποτε μαγειρική δημιουργία. 

Πρόταση σερβιρίσματος:  

Τζατζίκι για φίλημα!  (δείτε το στο Youtube!)

μαυρο σκορδο

350 γρ. γιαούρτι 

Μισό φλιτζάνι λάδι 

2 σκελίδες μαύρο σκόρδο 

1 κουταλάκι της σούπας ξύδι 

Λίγο αλάτι αν θέλετε 

Μισό αγγούρι 

Καθαρίζουμε το αγγούρι και το βάζουμε στον τρίφτη. Το βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ξύδι και το αλάτι. Στη συνέχεια βάζουμε το γιαούρτι καια φού λιώσουμε το σκόρδο στο γουδί κατά προτίμηση, τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Εάν επιθυμούμε το συνοδεύουμε με μερικές φέτες ψωμί. Καλή σας απόλαυση!



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Free Worldwide shipping

On all orders above $50

Easy 30 days returns

30 days money back guarantee

International Warranty

Offered in the country of usage

100% Secure Checkout

PayPal / MasterCard / Visa

Join Waitlist Θα σας ενημερώσουμε με email μόλις το προϊόν είναι πάλι διαθέσιμο. Παρακαλώ αφήστε μας το mail σας